Lugnt inför kvällens Fed-besked

En halvtimme före stängning hade Stockholmsbörsen handlats ner med 0,2 procent. Banksektorn har en tung dag, med sjunkande kurser för samtliga storbanker. Atlas Copco faller med drygt 90 kronor (motsvarande cirka 25 procent) då rätten till avknoppade Epiroc avskiljts. Storleken på kursfallet var relativt i linje med förväntningarna. Handeln i Epiroc inleds måndagen 18 juni..

På storbolagslistan OMXS30 är Ericsson dagens vinnare (+4,3 procent) efter att ZTE – som bland annat konkurrerar med Ericsson, Nokia och Huawei – rasade nära 40 procent på börsen i Hong Kong efter en uppgörelse med USA. ZTE har enligt USA överträtt regler om sanktioner gällande för Iran och Nord Korea, och påförs böter om 1,4 miljarder dollar.

Ränte- och valutamarknaderna är relativt lugna inför kvällens räntebesked från Fed. Federal Reserve väntas höja styrränteintervallet med 25 punkter till 1,75-2,00 procent, vilket innebar den sjunde höjningen sedan styrräntan började höjas i december 2015. Fokus ligger snarare på pressmeddelandet och presskonferensen för eventuella ledtrådar kring hur många fler höjningar om är att vänta framöver.

Läs fler inlägg på Börsflödet