Tecken på vapenvila

Terminshandeln indikerar att Stockholmsbörsen kommer att inleda dagens handel med mindre uppgångar. Efter en stark inledning föll New York-börsen i sluthandeln och tappade totalt 0,9 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning. I spåren av ökad optimism kring utvecklingen vad gäller handelstvisten mellan USA och Kina stannade dock S&P 500 på plus. Sällanköpsvaror och Material var bästa sektorer, medan Fastigheter utvecklades svagt. Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen steg 3 punkter till 2,91 procent..

De asiatiska börserna har stigit överlag. Minskad handelsoro och förväntningar om ytterligare stimulanser för att lyfta den kinesiska ekonomin bidrog till såväl betydande uppgångar som kraftigt ökade handelsvolymer i Shanghai.

Basmetallpriserna har stigit under morgonen efter att Kina åter börjat köpa sojabönor från USA, vilket är ett första konkret tecken på att handelskriget börjar lätta i samband med den senaste vapenvilan.

Detta händer idag
Torsdagens huvudpunkt på den ekonomiska agendan är ECB:s räntebesked klockan 13:45 och Mario Draghis efterföljande pressträff. Fokus riktas mot centralbankens strategi för att återinvestera köpen i tillgångsprogrammet, QE. I övrigt under torsdagen presenteras svenska sysselsättnings- och arbetslöshetssiffor. ICA Gruppen håller kapitalmarknadsdag. På fredag presenteras preliminära inköpschefsindex på en rad olika marknader.

Läs fler inlägg på Börsflödet