Tekniska problem stoppade handeln

Efter att ha varit stängd på grund av tekniska problem inleddes handeln på Stockholmsbörsen vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen. En timme före stängning noterades OMXS30 0,2 procent högre. Råvarurelaterade bolag gick starkt med uppgångar för bland annat Boliden och SSAB på 3,7 respektive 2,6 procent. I Oslo steg aluminiumjätten Norsk Hydro med nära 5 procent. Basmetallpriserna har stigit på bred front i dagens handel, med stora prisökningar för i synnerhet nickel och aluminium. Spekulationer om ytterligare sanktioner mot ryska företag sägs bidra till uppgångarna. Avanza tappade 3,5 procent efter att ha avgett kvartalsrapport i morse..

New York-börserna har inlett dagens handel kring nollstrecket. Gruvbolagen har stigit även i New York. IBM har fallit med nära 7 procent efter att ha kommit med sin kvartalsrapport i går kväll.

Rörelserna på den europeiska räntemarknaden är små. Kronan har stärkts något mot dollarn (till 8,38) och euron (10,38). Mot det brittiska pundet har kronan stärkts med 8 öre (11,92) efter svaga brittiska inflationssiffror.

Läs fler inlägg på Börsflödet