Kronfall efter inflationssiffror

Stockholmsbörsen har handlats strax över nollstrecket under större delen av tisdagen och en dryg timme före stängning noterades OMXS30 0,3 procent högre. De svenska obligationsräntorna sjunker och kronan försvagas kraftigt efter förmiddagens oväntat låga inflationssiffror för januari..

Stockholmsbörsen har handlats strax över nollstrecket under större delen av tisdagen och några minuter före stängning noterades OMXS30 0,3 procent högre. Nederman stiger med cirka 7 procent efter morgonens rapport. Betsson faller med 5 procent efter att den nederländska senaten röstat ja till lagförslaget som som ska göra det tillåtet att erbjuda casino- och sportspel på nätet till spelare i Nederländerna (inklusive 29 procent spelskatt) samt en motion som innebär att illegala speloperatörer kan få vänta minst två år innan de kan få en licens under den nya lagen (Betsson har tidigare har bötfällts för sin marknadsföring mot holländska spelare). Sektorkollegan NetEnt faller cirka 3 procent. New York-börsen, som var stängd igår, har handlats upp marginellt.

Konsumentpriserna i Sverige sjönk 1,0 procent i januari jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 1,9 procent. Väntat var att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. De svenska obligationsräntorna har tickat ner omkring 5 punkter, samtidigt som kronan fallit med cirka 8-10 öre mot dollarn (9,33) och euron (10,57).

Morgonens rapporter
Scandic Hotels
omsättning var i linje med det bolaget kommunicerade den 17 januari, medan det justerade rörelseresultatet (EBITDA) var 1,5 procent högre än väntat. Den föreslagna utdelningen på 3,50 kronor per aktie var enligt förväntningarna.

Nederman redovisade en försäljning som var marginellt lägre än väntat, men ett justerat rörelseresultat som för 6 procent högre än förväntat. Främst överraskade utvecklingen i Europa positivt. En utdelning på 2,30 kronor föreslås.

Läs fler inlägg på Börsflödet