Tysk tioåring nu negativ

För femte dagen i följd faller Stockholmsbörsen och inklusive förmiddagens kursfall på 1,7% har OMXS30 fallit med omkring 7% under denna period. Ökad oro för en Brexit, data som visar på en tydlig inbromsning i Kina och oro för den globala tillväxten tynger. OMXS30 handlas på översålda nivåer (RSI på drygt 30)..

Fingerprint Cards faller med ytterligare 9%, vilket innebär att aktien har tappat omkring en tredjedel av sitt värde på knappt tre veckor. Gränges går mot strömmen med en blygsam uppgång efter att ha offentliggjort att man har ingått ett avtal om att agera som prioriterad budgivare avseende en amerikansk verksamhet inom valsad aluminium.

Den tioåriga tyska statsobligationsräntan har för första gången blivit negativ, vilket innebär att obligationsköpare måste betala för att låna ut pengar till tyska staten. Även de svenska obligationsräntorna faller efter svag inflationsstatistik för maj. Vid lunchtid hade kronan tappat 7 öre mot dollarn (8,31) och 1 öre mot euron (9,32).

Oljepriset har åter fallit under 50 dollar per fat.


Detta händer idag
Idag får vi veta hur låg inflationen (KPI) i Sverige var i maj (kl 09:30). Vi förväntar att inflationen har ökat något under maj och att den uppgick till 0,7% på årsbasis. Från EMU kommer data på industriproduktionen  under april och från USA får vi småföretagens konfidensindikator (12:00) samt detaljhandelsförsäljningen (14:30) under maj. Efter börsernas stängning i USA presenteras oljelagerstatistik från API. Morgondagens höjdpunkt är Feds räntebesked (20:00).

Läs fler inlägg på Börsflödet