Konjunkturoro tynger cykliskt

I spåren av nedgångar i New York och Asien fortsätter Stockholmsbörsen ner under måndagen. Vid 16-tiden hade OMXS30 tappat 0,4 procent, i linje med övriga Europabörser. Cykliska sektorer, såsom Material, Energi och Industri, återfinns i botten. Skanska går mot strömmen med en uppgång på 1 procent. MTG faller med drygt 60 procent till 130 kronor, efter avskiljandet av Nent..

New York-börsen har inlett veckans handel med nedgångar kring 0,3 procent. Ikväll håller Apple ett lanseringsevent där man väntas presentera en ny streamingtjänst liknande Netflix och HBO. Apple-aktien faller 1,5 procent.

Fredagens preliminära inköpschefsindex för mars pekade på fördjupade bekymmer för den europeiska industrin, och då i synnerhet den tyska (där indexet föll från 47,6 i februari till 44,7 i mars). Den tioåriga amerikanska obligationsräntan har fallit ytterligare till 2,43 procent. Räntedifferensen mellan tremånadersväxlar och tioåriga statsobligationer inverterades på fredagen, för första gången sedan 2007. Gapet mellan 2- och 10-årsräntan – vilket är den mer bevakade räntekurvan och recessionssignalen – har fallit till nära 10 räntepunkter, jämfört med 60 räntepunkter för ett år sedan.

Läs fler inlägg på Börsflödet