Upp och ned för spelbolagen

Det ser ut som om Stockholmsbörsen kommer att ha stigit varje dag under denna vecka. En halvtimme före stängning noteras OMXS30 0,2 procent högre och sammantaget för veckan noterar vi en uppgång på 1,3 procent. Betsson är dagens storbolagsvinnare med en uppgång på 5 procent och NetEnt är dagens förlorare med en lika stor nedgång. Bidragande till detta är ett aktiebyte för dessa aktier i Handelsbankens "Aktieportföljen". Bra går även de tidigare kursförlorarna Ericsson och Fingerprint som idag stiger med 1,6 procent respektive 4,2 procent. New York-börserna har inlett fredagens handel marginellt på minus..

Det är små rörelser på ränte- och valutamarknaderna. USD/SEK noteras till 7,96 och EUR/SEK till 9,54.

Byte i Aktieportföljen
Till följd av att vi sänker rekommendation på NetEnt till Öka (läs mer i Börsnytt) och ser en större uppsida i Betsson (Köp) väljer vi att göra ett byte mellan dessa spelbolag i Aktieportföljen. Vi tror att Betsson är på väg att åter bli ett bolag med en hög vinsttillväxt på en strukturellt växande marknad.

Det innebär att vi tror att det är osannolikt att Betsson-aktien kommer att handlas till ett P/E-tal under 15x framöver (baserat på våra nya prognoser för 2018 handlas aktien till P/E 10,4x). Sammanfattningsvis menar vi att den betydande extra riskpremien på Betsson gör aktien intressant. Vår målkurs på 12 månaders sikt är 105 kronor, motsvarande drygt 40 procents uppsida. 

Läs fler inlägg på Börsflödet