Uppåt inför folkomröstning

Stockholmsbörsen handlades upp för fjärde dagen i rad under onsdagen, med OMXS30 0,7% högre. Enligt de senaste oddsen på bettingsajter impliceras nu nära 80% sannolikhet att "stanna-sidan" vinner i den brittiska folkomröstningen om EU. Marknaderna tar alltmer höjd för detta. Telekomoperatörer, med Millicom i spetsen, och Bank var två sektorer som gick starkt. H&M steg med 1,2% efter att ha rapporterat ett resultat för det andra kvartalet som var något bättre än väntat (se nedan)..

På ränte-. och valutamarknaderna var rörelserna mindre. Den svenska tioåriga statsobligationsräntan noterades oförändrad på 0,58%, samtidigt som kronan försvagades med 4 öre mot euron (9,34) och ett öre mot dollarn (8,28).

Många bankaktier bland vinnarna

Källa. SIX.

 

H&M -  rapporten något bättre än väntat
H&M:s rapport för det andra kvartalet var något bättre än väntat. Försäljningen var känd sedan tidigare, men rörelseresultatet var 2,4% högre än konsensusprognosen, delvis tack vare en något högre bruttomarginal än väntat. Juniförsäljningen hittills (1-21 juni) ökade med 7%, jämfört med väntade 9%. Detta indikerar en negativ försäljningsutveckling i jämförbara butiker med 3% (juniförsäljningen förra året var dock stark). Vi bedömer att vinstprognosförändringarna blir små efter rapporten.

Detta händer i morgon
Allt fokus i morgon kommer förstås riktas mot folkomröstningen i Storbritannien om EU-medlemskapet. Den senaste sammanställningen av opinionsundersökningarna visar en viss trendvändning till Bremains fördel, men att det är mycket jämnt mellan de två sidorna. Bettingsajternas implicita odds är att britterna kommer att rösta för att vara kvar i EU. Vidare bjuder dagen på preliminära inköpschefsindex från en rad marknader (inklusive Tyskland 9:30, EMU 10:00 och USA 15:45). Från USA kommer även försäljning nya hus och barometern ledande indikatorer.

På fredag är marknaderna stängda i Stockholm och Helsingfors. Från USA kommer data på orderingången på varaktiga varor, konsumentbarometern Michigan-index och veckostatistik över antalet aktiva oljeriggar.

Läs fler inlägg på Börsflödet