Uppgångar i flera rapporterande bolag

Stockholmsbörsen har stigit med 0,6 procent under onsdagen. Ericsson har fått ett varmt mottagande på börsen efter morgonens starka Q1-rapport och aktien stiger nära 5 procent. Ännu bättre går det för ABB, som med en uppgång på drygt 5 procent är bästa aktie på OMXS30. På morgonen förannonserades resultatet för det första kvartalet, samtidigt som man meddelade att koncernchefen Ulrich Spiesshofer avgår..

Utanför ”storbolagslistan” noterar vi att Byggmax, Nederman och Qliro stiger med 7-10 procent i spåren av färska kvartalsrapporter. BillerudKorsnäs och Serneke nådde inte upp till förväntningarna på sina rapporter och aktierna tappar 2-4 procent..

Övriga större Europabörser stiger också, medan New York-börsen har inlett onsdagens handel kring nollstrecket.

Detta händer på Skärstorsdagen
I morgon rapporterar bland annat Moment Group (kl 8:30) och Sandvik (11:00). Industrivärden handlas exklusive rätt till utdelning (5,75 kr). Börsen stänger klockan 13:00 under Skärtorsdagen.

Klockan 6:00 får vi siffror på prisutvecklingen för bostäder under mars (Valueguard). Under dagen publiceras preliminära inköpschefsindex för industrin på en rad marknader, inklusive Tyskland (9:30), EMU (10:00) och USA 15:45. Från USA får vi även statistk avseende detalhandelsförsäljningen för mars (14:30) och ledande indikatorer för mars (16:00).

Läs fler inlägg på Börsflödet