Vinstvarning sänkte Kinnevik

Stockholmsbörsen tappade nära 1 procent i dagens handel. Det varma och torra vädret bidrog till att såväl modeföretaget Zalando (med Kinnevik som huvudägare) som Husqvarna vinstvarnade. Kinnevik föll med drygt 7 procent, mednan Husqvarna steg med 1,5 procent. Husqvarna offentliggjorde även strukturåtgärder med en beräknad total kostnad på 1,2 miljarder kronor, men upprepade dock målet om en rörelsemarginal på 10 procent under 2019..

Camurus visar positiva resultat från en fas 3-studie av CAM2038, vecko- och månadsdepåer av buprenorfin, i patienter som behandlats med opioider för kronisk ländryggssmärta. Aktien var upp med drygt 11 procent. I övriga Norden noterar vi att Danske Bank stiger med 3,6 procent inför morgonens presskonferens avseende penningtvättshärvan i den estniska verksamheten.

New York-börsen har inlett dagens handel med en uppgång på 0,6 procent, trots ytterligare hot om handelshindrande åtgärder från USA och Kina. Det har varit små rörelser på ränte- och valutamarknaderna.

Läs fler inlägg på Börsflödet