Nokiarally efter avtal med Apple

Stockholmsbörsen var på förhållandevis gott humör och noterades till 0,5 procent vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen. Nokia steg med cirka 6 procent efter att bolaget har tecknat ett fleraårigt avtal kring patentlicensiering och samarbet med Apple. Ericsson följer med upp med cirka +4 procent.

New-Yorkbörserna har inlett onsdagens handel med uppgångar strax över nollan. Det är fjärde dagen i rad med uppgångar. Strax innan kl 17-tiden noteras Dow Jones 0,1 procent. S&P 500 var upp lika mycket, medan Nasdaq rörde sig strax under nollstrecket.

 

OMXS30: Ericsson i topp

 

Källa. SIX

Grekland och dess långivare kunde inte komma överens vid dagens eurogruppsmöte. Man sägs vara mycket nära en lösning på skuldlättnader och man siktar på en definitiv lösning till nästa eurogrupsmöte 15 juni.

Preliminärt kombinerade inköpschefsindex i euroområdet var oförändrat på 56,8 i maj, jämfört med 56,8 föregående månad. Väntat var 56,7. Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin steg till 57,0 från 56,7 föregående månad (väntat 56,5). Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 56,2 jämfört med 56,4 föregående månad (väntat 56,4).

Marknadsräntorna stiger ett par räntepunkter i Europa. Kronan har stärkts med några öre mot såväl dollarn som euron. USD/SEK noteras till 8,68 och EUR/SEK till 9,75.

Oljepriset handlas relativt oförändrat för dagen och noteras kring 53,80 dollar per fat (brent).

Läs fler inlägg på Börsflödet