Trading Case - Getinge mot Elekta

Delar du vår syn på Getinge mot Elekta?
Graf
  • Ja
    76 %
  • Nej
    24 %
Röstningen avslutad (87 röster)

Lång Getinge - Kort Elekta

Getinge-aktien har påbörjat en återhämtning efter den svaga rapporten för det tredje kvartalet. En potentiell kurstrigger är att den amerikanska hälsovårdsmyndigheten (FDA) kommer med besked (avseende sanktioner kopplade till missförhållanden i kvalitetsledningssystemet inom affärsområdet Medical Sytstems) under de närmsta månaderna och att utfallet blir mindre negativt än marknaden räknar med, vilket betyder nya möjligheter för aktien. I ett negativt scenario menar vi att vinsten kan minska med 10 procent, medan konsensus tycks prisa in en betydligt större minskning än så. Får vi rätt i våra prognoser bör kraftiga prognoshöjningar ge bränsle åt aktien. Därtill verkar det som att marknaden inte prisar in Getinges pågående omstrukturering.

Vi ser således två stora kurstriggers i aktien framöver; dels beskedet från FDA, dels ett fokusskifte till potentialen från omstruktureringen. Under den senaste tiden har vi dessutom sett ett allt större utländskt intresse för aktien, och vi anser att Getinge är det bästa valet i sektorn just nu.

Elekta rapporterar på torsdag (27 november) och mot bakgrund av de senaste veckornas kursuppgång verkar det som att marknaden tagit liten notis om det faktum att Kina delvis stoppat/skjutit upp utgivande av nya ”Categorgy A”-licenser (dyrare Gammakniv etc.) under kvartalet. Stoppet har inte bekräftats av Elekta, men av konkurrenterna Varian och Accuray. Vi har svårt att se att detta inte skulle påverka marknadsledaren Elekta. Vidare ser vi stor risk att Elekta måste sänka sin optimistiska guidning (organisk tillväxt på 7-9 procent för 2014-15) och tror dessutom att konsensusprognosen är alltför hög, vilket innebär risk i aktiekursen.

Vad tror du?

Nedan visas alternativ för att ta del av vår syn. Vad tror du?

PlaceringsalternativKortnamnISIN
Spreadcertifikat SPR GETEKT 5C H SE0006246997

Vi tror att spreaden ska öka

Vill du veta mer

På denna webbplats handelsbanken.se/borsrum finner du information om Handelsbankens börshandlade produkter ETP:er. Du kan även prenumerera på Börsrummets Trading Case. I Kunskapsbanken kan du läsa mer om hur olika typer av värdepapper samt marknader fungerar. Kontakta oss gärna på bullbear@handelsbanken.se eller xact@handelsbanken.se.

Trading case (PDF)
Ansvarsbegränsning

Detta material är producerat av Svenska Handelsbanken AB (publ) i fortsättningen kallad Handelsbanken. Handelsbanken står under Finansinspektionens tillsyn. De som arbetar med innehållet är inte analytiker och materialet är inte oberoende investeringsanalys. Innehållet är uteslutande avsett för kunder i Sverige. Syftet är att ge en allmän information till Handelsbankens kunder och utgör inte ett personligt investeringsråd eller en personlig rekommendation. Informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Kunder bör inhämta råd från sina rådgivare och basera sina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet.

Informationen i materialet kan ändras och också avvika från de åsikter som uttrycks i oberoende investeringsanalyser från Handelsbanken. Informationen grundar sig på allmänt tillgänglig information och är hämtad från källor som bedöms som tillförlitliga, men riktigheten kan inte garanteras och informationen kan vara ofullständig eller nedkortad. Ingen del av förslaget får reproduceras eller distribueras till någon annan person utan att Handelsbanken dessförinnan lämnat sitt skriftliga medgivande. Handelsbanken ansvarar inte för att materialet används på ett sätt som strider mot förbudet mot vidarebefordran eller offentliggörs i strid med bankens regler. 


Ett finansiellt instruments historiska avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både öka och minska och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Important notice - in English
This communication is a product of Svenska Handelsbanken AB (publ). It is not an independent or objective research report prepared by research analysts. This information is not directed to persons whose participation requires prospectuses, registration, or other measures beyond those taken by Handelsbanken. This information may not be distributed in any country, for instance the US, in which distribution requires such measures or contravenes the laws of such country.

Läs fler inlägg på Börsflödet

Bloggarkiv

Se tidigare inlägg i placeringsbloggen. Välj månad här nedan.