Trading Case - ICA mot Axfood

Delar du vår syn på ICA mot Axfood?
Graf
  • Ja
    86 %
  • Nej
    14 %
Röstningen avslutad (117 röster)

Aktiekurserna i ICA och Axfood har följt varandra väl under lång tid, men under februari har kurserna glidit isär. Medan ICA tappat nära 10 procent har Axfood fallit med cirka 5 procent. Vi anser att denna kursutveckling är omotiverad.

Vi har en långsiktig positiv syn på ICA. Vi gillar bolagets stabilitet och starka ställning på den svenska matmarknaden. Dessutom ger aktien en direktavkastning om drygt 3 procent, vilket är attraktivt i nuvarande lågränteläge. Vi bedömer att kurspotentialen i ICA är runt 10 procent, medan vi tycker att värderingen i Axfood är ansträngd och ser en risk för att kursnedgången kan fortsätta.

Om ICA-aktien utvecklas bättre än Axfood-aktien kommer Spreadcertifikatet att öka i värde, oavsett om båda aktierna har en positiv eller negativ kursutveckling, vilket vi bedömer som sannolikt.

Var med och bestäm nästa Spreadcertifikat!
Rösta på din favorit och var med i tävlingen med möjlighet att vinna en matkasse* från Linas Matkasse.

(*se tävlingsregler i länken) 

Vad tror du?

PlaceringsalternativKortnamnISIN
Spreadcertifikat SPR ICAAXF 5I H SE0006247078

Kommer ICA ta igen gapet till Axfood?

Vill du veta mer

På denna webbplats handelsbanken.se/borsrum finner du information om Handelsbankens börshandlade produkter ETP:er. Du kan även prenumerera på Börsrummets Trading Case. I Kunskapsbanken kan du läsa mer om hur olika typer av värdepapper samt marknader fungerar. Kontakta oss gärna på bullbear@handelsbanken.se eller xact@handelsbanken.se.

Trading case (PDF)
Ansvarsbegränsning

Detta material är producerat av Svenska Handelsbanken AB (publ) i fortsättningen kallad Handelsbanken. Handelsbanken står under Finansinspektionens tillsyn. De som arbetar med innehållet är inte analytiker och materialet är inte oberoende investeringsanalys. Innehållet är uteslutande avsett för kunder i Sverige. Syftet är att ge en allmän information till Handelsbankens kunder och utgör inte ett personligt investeringsråd eller en personlig rekommendation. Informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Kunder bör inhämta råd från sina rådgivare och basera sina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet.

Informationen i materialet kan ändras och också avvika från de åsikter som uttrycks i oberoende investeringsanalyser från Handelsbanken. Informationen grundar sig på allmänt tillgänglig information och är hämtad från källor som bedöms som tillförlitliga, men riktigheten kan inte garanteras och informationen kan vara ofullständig eller nedkortad. Ingen del av förslaget får reproduceras eller distribueras till någon annan person utan att Handelsbanken dessförinnan lämnat sitt skriftliga medgivande. Handelsbanken ansvarar inte för att materialet används på ett sätt som strider mot förbudet mot vidarebefordran eller offentliggörs i strid med bankens regler. 


Ett finansiellt instruments historiska avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både öka och minska och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Important notice - in English
This communication is a product of Svenska Handelsbanken AB (publ). It is not an independent or objective research report prepared by research analysts. This information is not directed to persons whose participation requires prospectuses, registration, or other measures beyond those taken by Handelsbanken. This information may not be distributed in any country, for instance the US, in which distribution requires such measures or contravenes the laws of such country.

Läs fler inlägg på Börsflödet

Bloggarkiv

Se tidigare inlägg i placeringsbloggen. Välj månad här nedan.