MINI Futures

Handel

Handelsbanken ser till att det både finns köp- och säljkurser för MINI Futures. Det gör att man när som helst under normala marknadsförhållanden kan köpa och sälja dem på börsen precis lika enkelt som vanliga aktier. Säljkursen visar hur mycket du får betala om du köper, och omvänt, köpkursen visar hur mycket betalt du får om du säljer. MINI Futures har ingen förutbestämd slutdag (open end). Man väljer själv hur länge man vill behålla sin placering. MINI Futures handlas styckvis, det minsta antal man kan köpa är en MINI Future.

Förvaring av MINI Futures

Våra MINI Futures kan förvaras i en traditionell depå och på ett VP-konto, samt i alternativa skattemiljöer såsom kapitalförsäkring och Investeringssparkonto (ISK). MINI Futures kan inte förvaras i Individuellt pensionssparande (IPS).

För mer information om olika förvaringsmöjligheter i Handelsbanken, läs under  www.handelsbanken.se/spara.

Kortnamn

Varje MINI Futures har ett eget kortnamn på börsen.

I exempelvis kortnamnet MINILONG ABB H3 innebär "MINILONG" att man tjänar pengar när underliggande marknad stiger. ”ABB” visar att MINI Futuren är kopplad till ABB aktien. ”H3” betyder att MINI Futuren är utgiven av Handelsbanken och att det är vår tredje utgivna MINI Long på ABB aktien.

I kortnamnet MINISHORT ERI H4 betyder "MINISHORT" att man tjänar pengar när den underliggande tillgången faller i värde. De tre bokstäverna "ERI" visar att den underliggande tillgången är Ericsson aktien i detta fall. Slutligen talar "H4" om att den är utgiven av Handelsbanken och att det är vår fjärde utgivna MINI Short på Ericsson aktien.

Kostnader

När man köper eller säljer Handelsbankens MINI Futures betalar man vanligt courtage till sin bank eller mäklare, på samma sätt som när man handlar aktier.